Komo

Het KOMO-keurmerk wordt gevoerd door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). De taak van deze stichting is het uitgeven van kwaliteitscertificaten en het toezicht houden op onder andere het onder hoge druk impregneren van hout met een schimmel, insectenwerend en levensduurverlengend product.

 

 

 

Indonesian Legal wood

Alle houtproducten die vanuit Indonesië worden geïmporteerd zijn voorzien van het SVLK/V-Legal certificaat, waarmee wordt voldaan aan de laatste EUTR regels die sinds maart 2013 van kracht zijn. Deze geheel nieuwe wetgeving vervangt het Indonesische BRIK-system in een reactie op steeds strengere anti-illegale hout wetgeving in de belangrijke markten, waaronder de aanstaande EU-hout verordening. Voor de naleving van dit SVLK/V-Legal certificaat worden alle containers vóór verscheping nauwgezet gecontroleerd door de overheidsinstantie Sucofindo, op de legale herkomst van de houtproducten.

PEFC

PEFC staat voor: Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Het is een internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

FSC

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

Kiwa

Kiwa is opgericht in 1948 en behoort tot de wereldwijde top-20 van bedrijven op het gebied van testen, inspectie en certificering. Kiwa is lid van de NVCI, de Nederlandse Vereniging Certificatie-instellingen. NVCI is de brancheorganisatie voor certificatie- en inspectie-instellingen in Nederland. Kiwa zorgt voor inzicht in kwaliteit, veiligheid, gezondheid, duurzaamheid, efficiëntie en controle en daardoor ontstaat vertrouwen in onze geleverde producten. Hun certificaten en rapporten zijn een betrouwbaar bewijs van naleving van (Europese) wet- en regelgeving. EN 12839:2012 ten behoeve van vervaardigde betonprodcuten: elementen voor hekken en BRL 5070 voor het NL BSB productcertificaat ten behoeven van betonprdocuten: elementen voor beton zijn hierop van toepassing